Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 01
11 km

Foto,s Etappe

Pieterburen - Winsum

Koffie

Zaterdag 23 mei 2010,

Vandaag gaat het gebeuren.
Onze eerste stappen op het PieterPad. Marja en Reinier zijn omstreeks 9.oou in Almere. Eerst nog even een kop koffie en dan op weg naar PieterBuren. Het weer is zonnig en niet te heet.

Na een voorspoedige reis eerst onze tassen afgegeven in de B&B in Winsum. Dat scheelt weer slepen. Aangekomen in PieterBuren gaan we kijken of we bij de Waddenzee kunnen komen. Dat lukt echter niet. Dan maar opzoek naar een parkeerplek voor de auto. Aangezien het eindpunt in Groningen is gepland, zijn we met een auto gekomen en gaan we morgen met het openbaar weer terug naar Pieterburen.

Na de koffie op het terras op weg naar de “Buuren van Pieter” voor de echte start van het avontuur. Marja wil daarna ook nog even bij de zeehondjes kijken en aangezien ik mijn vest ben vergeten is dat een mooi moment om een mooie sweather te kopen met leuke zeehonden koppies erop.

Circa 14.oou zijn we echt op weg met de eerste kilometers op weg naar Eenrum.

Er stond een stevige wind wat het af en toe wat fris maakte. Het uitzicht was weids en mooi.

Landschap
Gouden Karper

Om circa 18.00uur aangekomen bij de Gouden Karper in Winsum.heerlijk in het zonnetje op het terras aan ons welverdiende eerste biertje van de het PieterPad. Er zullen er nog vele volgen !!!!

De mevrouw van het B&B had ons van te voren de Goude Karper al aanbevolen en zodoende hadden we ook van te voren gereserveerd. Binnen was al een tafletje gereed en hebben we heerlijk genoten van de maaltijd en de wijn. Na de koffie op weg gegaan naar de B&B waar we moe maar voldaannaar bed zijn gegaan. De B&B bevond zich in de "buitenwijk" van Winsum circa 10 min lopen van de Gouden Karper

S'nachts begon het behoorlijk te regenen en onweren.