Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 03
19 km

Foto,s Etappe

Groningen - Midlaren

 

Vrijdag 13 augustus 2010

Bushalte Gilmmen

Onze 2e afspraak om weer 2 dagen te wandelen.
Aangezien we bij het CS van Groningen moeten starten hebben we besloten om de auto ten zuiden bij Glimmen te parkeren vlakbij een halte van de bus die ons naar Groningen centraal kan brengen. De bushalte ligt ook langs de wandelroute zodat we aan het eind van de dag kunnen besluiten tot waar we precies willen lopen vandaag.

De totale route bedraagt 21 km en dat is wellicht wat veel voor de eerste dag als je niet vroeg kunt beginnen. De gereserveerde B&B bij Midlaren ligt 2 km voor Zuidlaren zodat de maximale afstand deze dag iets korter zal zijn en dat we dat de 2e dag gaan goed maken als we naar Rolde lopen.

We waren bijtijds bij de bushalte en moesten ruim een half uur wachten tot de bus kwam. Het weer was gelukkig zonnig. De busreis verliep verspoedig.

Nadat we de stad Groningen hebben verlaten lopen we in een natuurgebied tussen het noord willemskanaal en langs de oude loop van de Drentse 'Aa'.

We passeren een sluisje dat toegang geeft tot het Hoornse Meer en dat volledig handbediend wordt. De sluiswachter vindt het niet erg als we een helpende hand toesteken. Na dit korte op onthoud en een boterhammetje gaan we weer door. De omgeving is erg mooi.

sluisje
Hunebed

We zijn rond 16.oou bij de auto bij Glimmen en besluiten om toch maar door te lopen naar onze B&B die we bij Mid-laren aan de Huttenweg hebben gererserveerd (circa 5 km verder). Dus vooruit met de geit.

Op het laatste stuk van de route passeren we de eerste hunebed in Drenthe. Ondanks de vermoeidheid en pijntjes in heupen en voeten toch maar even een kijkje en foto's nemen. daarna op voor het laaste stukje. We hebben er allemaal moeitje mee en uiteindelijk rond 18.oou zijn wij bij onze eindbestemming.

Er zijn bij de B&B fietsen beschikbaar en we rijden naar de Gasterie in Midlaren om te zien of ze een tafeltje hebben om te eten. Dat is gelukkig het geval en Reineir en ik rijden dan nog even naar Glimmen om de auto op te halen zodat we die dan morgen in mid-laren bij de start van de 4e etappe kunnen neer zetten. We hebben heerlijk gegeten en gaan s'avonds in het donker weer terug naar de B&B in Midlaren.