Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 04
20 km

Foto,s Etappe

Midlaren - Rolde

 

Zaterdag 14 augustus 2010,

B&B Mid Laren

De dag begint opnieuw met een heerlijk zonnetje. En volgens de weersverwachting wordt het vandaag nog warmer dan gisteren.

Het ontbijt is zeer goed verzorgd zoals te zien op de foto. Croissantjes, Broodjes, Groninger koek, Zuidlaarderkoek en Meloenschijfjes het kon niet op.
We hadden twee prachtige slaapkamers en een zeer mooie badkamer tot onze beschikking.

Deze B&B is een echte aanrader (zie meer info hun Site).

Met de auto rijden we de Huttenweg terug naar het begin van deze weg waar de route van PieterPad weer verder loopt naar Zuidlaren. Het eerste deel is eigenlijk nog inhalen van de vorige dag. Na het centrum van Zuidlaren (waar je die heerlijke koek kan kopen) gaan we over het terrien van Dennenoord richting Shipborg.

Bij een leuk restaurantje met de naam "De Drentsche Aa" langs de rand van het Schipborgsche Diep strijken we neer voor een lekker kopje capachino/koffie met een punt appelgebak met slagroom. Dit moment van genot op de 2e wandeldag gaan we tot traditie verheffen beloven we elkaar plechtig.

Deze omgeving rond het stroomgebied van de Drentsche Aa ook al wordt dit beekje steeds vernoemd naar de dorpjes die er langs liggen is erg typerend en mooi. Reinier weet ons bij te praten over alle bijzondere planten en bomen die we hier tegen komen. Een overzicht van de bestudeerde flora is voor de geintereseerde lezers van deze site als pdf bestand toegevoegd.

Drentse Aa
Heide

Marianne had op vrijdag al last gekregen van een opgezette voet en loopt vandaag op haar sandalen wat op zich wel beter gaat , maar ook niet gheel en al zonder pijn. Bij Rob is op vrijdag een blaar gaan ontstaan die ergens bij Gasteren stuk gelopen wordt. Ach het hoort er ook bij.

Na een lekker kopje thee in Gasteren gaan we op weg voor het laaste stuk naar Rolde. Net buiten Gasteren lopen missen we een afslag naar links waardoor we weer richting het noorden lopen. het laatste stuk voert ons over het Ballooerveld een prachtig stuk heidelandschap. Aangekomen in Rolde gaan we (op aanraden van vrienden) eten bij het Chinese restaurant "De Lange Muur". We kiezen voor de chinese variant van "eend in het pannetje"; erg lekker.

na het eten worden we door vrienden uit Annen opgehaald met de auto om bij hun een kopje koffie te gebruiken en die ons ook weer naar onze auto brengen in Midlaren.