Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 05
18 km

Foto,s Etappe

Rolde - Schoonloo

 

Zaterdag 16 april 2011,

 

Appeltaart

Na een koude winter was het weer eens tijd om verder te gaan met het PieterPad.
De weersvoorspelling was prima en dus hadden we op zaterdag 16 april 2011 om 10.00u afgesproken bij een B&B in Schoonloo. Achter de boerderij was een gedeelte beschikbaar met 2 slaapkamers, douche en toilet en een aparte huiskamer/eetkamer. In de huiskamer/eetkamer was een klein keukentje met koelkast waar we morgen ons ontbijt zouden nuttigen.

Na het afleveren van onze tassen zijn we met een auto doorgereden naar Rolde voor de start van de 5e etappe. Aangezien deze etappe grotendeels door de mooie Drentse natuur zal gaan, zullen we geen horeca gelegenheden tegen komen en dus starten we maar meteen met een lekkere kop koffie en appeltaart.

Om 11.30u gaan we op weg en starten we bij de mooie oude Hunebedden naast de kerk. Vervolgens gaan we onderweg over de oude spoorlijn. We lopen een stuk door de beek loop van het Andersche Diep.

Als we om 13.00u aankomen bij de Voorde over het Andersche Diep onder de grote boom is het tijd voor de meegebrachte broodjes en een kleine rustpauze.

We vervolgen onze route en steken het Andersche Diep nogmaals over voor we onze tocht door de bossen vervolgen.
Om 16.15u arriveren we bij Café Hegeman en is het tijd voor een lekker biertje.

Andersche Diep
Biertje

We besluiten om eerst de auto te gaan halen en dan tevens in Rolde te gaan eten.
De keuze valt opnieuw op de Lange Muur waar we weer voor de 'hete pannetjes' gaan.

Na het eten blijken erop het manifestatie terrein wedstrijden touwtrekken te worden gehouden. Stoere jongens en meiden van het Drentsche land die elkaar over de streep proberen te trekken. Leuk om een keer mee te maken.

Bij de B&B kijken we nog even TV voordat we naar bed gaan.