Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 07
21 km

Foto,s Etappe

Sleen - Coevorden

 

Zaterdag 28 mei 2011,

 

Sleen

We hebben opnieuw om 10.00u afgesproken bij de B&B en dat is net iets buiten Coevorden.
We rijden naar Sleen om te starten. Maar eerst gaan we op zoek naar een plek voor een kop koffie. Het wordt 'De Linde' waar net een familie reunie is begonnen, zodat het even duurt voor we onze kofie krijgen. Helaas is er geen appeltaart.

Om circa 11.20uur staat de auto aan het einde van Sleen en gaan we op weg voor de 7e etappe naar Coevorden. Het weer is bewolkt maar ook met een beetje zon en een redelijke temperatuur.

We lopen veel over asfalt en langs kanalen en weilanden. Het is harder gaan waaien en het is meer bewolkt geworden. Rond circa 13.oou komen we langs een kanaal en zien een uithangbord van atelier Geerlings. Marieke is een oud collega van Marja die een aantal jaren geleden hier naar toe is gegaan. Ze is helaas niet aanwezig.

We lopen verder en nemen een kleine thee/koffie pauze bij de fam Habing die ook ijs verkopen, helaas is het daar wat te fris voor. Ook is het mogelijk om boerenklompen golf te spelen in het weiland. Maar ja wij hebben nog wat kilometers voor de boeg.. dus andere keer maar.

Koe
van couver huis

Eind van de middag arriveren we in Coevorden en het is nog steeds droog gebleven ook al was het af en toe wel dreigend. Coevorden is een leuk oud stadje. We lopen door het van Heutszpark waar we een zwarte zwaan zien, de oude watertoren en tenslotte het kasteel.

Als we door het winkelcentrum lopen komen we langs het stadscafe 'Vancouver'. Tenslotte arriveren we in het centrum en kiezen ervoor om te gaan eten bij de 'Heren van Coevorden' dat een modern ingericht restaurant is. Het is nu rond 17.30 uur en als we binnen zijn begint het te regenen. Het biertje smaakt weer heerlijk na deze dag uitwaaien.
Na een heerlijk diner gaan we op pad voor het laatste stuk naar de B&B.

Bij de B&B worden we allerhartelijks ontvangen en krijgen we nog een pot thee en koffie en kletsen we nog wat na voordat we naar bed gaan. De grootste van de 2 kamers heeft een tafel met 4 stoelen waar we dus nog even bij elkaar kunnen zitten.