Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 08
19 km

Foto,s Etappe

Coevorden - Hardenberg

 

Zondag 29 mei 2011,

 

Ontbijt

We zitten om 08.30uur aan het ontbijt bij Annette Schram en Mike de man en hebben heerlijk geslapen. De bedden waren prima. Het ontbijt is goed verzorgd met vers gebakken broodjes en een gekookt eitje en genoeg beleg. Voor 5,= euro mogen we een eigen luchpakket samenstellen en krijgen daar nog wat frisdrank en een appel bij.

Om 10.40uur zijn we onderweg naar Sleen om een van de auto's op te halen en in Hardenberg vlak bij de fietsersbrug in het centrum neer te zetten. Op zondag is er geen betaald parkeren en is er ruimte genoeg.
Rond 10.45uur zijn weer terug in Coevorden bij het klooster / Lorentzweg en pakken we de route weer op.

Al snel komen we langs de "Poort van Drenthe" die in bezit is genomen door een kudde schapen. Even verderop komen we langs een afgeschut gedeelte in het weiland waar de boer een koelkast heeft neergezet waarin een senseo apparaat en waterkoker in staat, zodat je zelf een kopje koffie of thee kan zetten en een versnapering kan nuttigen. Ludiek idee.

Het weer is bewolkt en er staat een straffe wind waar we het meest van de tijd tegen in moeten lopen. Het spettert af en toe even maar het blijft uiteindelijk droog. De temperatuur is niet zo hoog zodat de jas / vest aanblijft. Misschien was het handiger geweest als we deze keer de route andersom hadden gelopen; dus van Hardenberg naar Coevorden. Dan hadden we de wind grotendeels mee gehad en was het wat aangenamer geweest.

Vlak voor Gramsbergen strijken we neer op een bankje om onze lunch te nuttigen.

Koelkast
Reinier

Even later lopen we Gramsbergen in. Het centrum ziet er leuk uit met een rustiek kerkplein, een flinten weg en een bronzenbeeld van PieterPad wandelaars. Ook is er een uitspanning de stadsherberg die open is en waar we nog een heerlijk kopje koffie nemen. Verder is het dorp erg uitgestorven en is er niets te beleven. We hebben onze lunch net op anders hadden we misschien wel een pannenkoek genuttigd.

Rond 14.oou zijn we weer op weg voor het laatste stuk. De route is erg open en weids maar als we in de buurt van Hardenberg komen lopen we nog even door het Engelandsche bos. Op dat moment begint het even licht te regenen maar als we het bos uitkomen is het weer droog. Als we dan Hardenberg dichter naderen krijgen we nog even een lekkere bui over ons heen. Er staan gelukkig grote bomen waar we even kunnen schuilen en Reinier kan eindelijk de paraplui gebruiken die hij al 2 dagen mee heeft genomen. Als we daarna Hardenberg in lopen over de fietsersbrug om 16.30uur breekt het helemaal open en rijden we met een heerlijk zonnetje terug naar Coevorden en daarna naar huis.