Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 09
21 km

Foto,s Etappe

Hardenberg - Ommen

 

Vrijdag 18 mei 2012,

 

Koffie met gebak

Na bijna een jaar werd het wel weer eens tijd om een stuk van het PieterPad te gaan lopen.
We hadden afgesproken op het eindpunt in Ommen waar de Junnerweg het bos in gaat.
Na een paar weken koud weer lijkt het vandaag wat beter te worden. Vanuit hier rijden we met een auto naar Hardenberg vlak bij de B&B voor vanacht. We moeten eerst Hardenberg in vanwege een omleiding en maken van de nood een deugd om dan maar meteen te beginnen met de koffiepauze. In afwijking van de traditie nemen we geen appeltaart maar Hardenbergserolletjes bij de koffie.
Om 12.00u gaan we dan echt van start. Eerst nog een stukje door Hardenberg en dan de vecht over langs stukken oude vecht armen richting Rheeze. Onderweg een close encounter met een meikever.

Om 12.00u gaan we dan echt van start. Eerst nog een stukje door Hardenberg en dan de vecht over langs stukken oude vecht armen richting Rheeze. Onderweg een close encounter met een meikever. In Rheeze om 13.30u aan de brink in het zonnetje op een bankje de boterhammetjes verorbert. Rheeze is een oud esdorp en de zijkant van de schuren zijn met siermotieven van gevlochten stro versierd. De temperatuur is echt lekker om te wandelen. Even na Rheeze gaan we het bos in en lopen een lang rechtstuk door het bos totdat we bij de stuw van Junne weer de vecht passeren. Naast de stuw is een vistrap aangelegd om diverse vissoorten de gelegenheid te bieden de stuw te passeren. Er staat een ijsco karretje die we dus niet zomaar kunnen passeren zonder een kleine koude versnapering te nuttigen.

Meikever
Brink

We gaan weer het bos in en lopen langs de oude oeverwallen en passeren ook een stuk met stuifduinen. Om 17.30u zijn we bij de auto gearriveerd en rijden we naar Ommen om een een restaurant op te zoeken. We strijken neer bij Grand Cafe Jippe. En na een lekker biertje laten Marja, Marianne en Reinier zich verrassen met een verrassingsmenu en kies ik zelf wat van de kaart. Na een heerlijke maaltijd rijden we terug naar Hardenberg voor de overnachting in de B&B aan de vecht van Greet Schoemaker. We hebben ieder een ruime 2-persoons kamer met gezamenlijke badkamer en apart toilet op de benedenverdieping. Er is ook een aparte ruimte voor het ontbijt.