Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 10
21 km

Foto,s Etappe

Ommen - Hellendoorn

 

Zaterdag 19 mei 2012,

 

Ontbijt

Na een goede nacht worden we wakker van de regen; hadden we dat ook besteld ? Als we gaan ontbijten om 08.30u is het echter al weer droog en volgens Greet blijft het de hele dag droog. Het ontbijt is uitgebreid met croissants, broodjes, eitjes en heerlijke aardbeien. We mogen ook een lunchpakketje samenstellen.
Om circa 09.30 gaan we via een toeristische route over kleine weggetjes naar Hellendoorn om de auto op de Noord Esweg neer te zetten aan de bosrand. Daarna naar Ommen waar we op de bergweg bij Besthmen gaan starten om 11.15u.
Vandaag lopen we een berg etappe over de Sallandse heuvelrug en we starten met de Besthmenerberg die wel zeker 33 meter hoog is. Boven op de "berg" staat een uitzichttoren die ruim boven de boomtoppen uitsteekt en laat zien waar we vandaan zijn gekomen en waar we naar toe moeten.

We lopen daar het bos en komen bij een dode arm van de Regge die een steile oever heeft uitgesleten in de stuwwal. We steken de Regge over bij Nieuwe Brug waar we neerstrijken voor een kop koffie met appeltaart en echt heel lekkere ambachtelijke slagroom.
We gaan weer het bos in om de Archemerberg te beklimmen. Deze berg is wel 78 meter hoog en geeft een heel mooi uitzicht over de omgeving. Verder blijkt het roestvrijstalen object op de top een zeer goede toon voort te brengen als je er hard opslaat.
We vervolgen onze route door de heide en jeneverbesbosjes en het bos voor de derde berg en dat is de Lemelerberg. We laten het monument rechts liggen en lopen door naar Lemeler.

Koelkast
Reinier

De reclamezuil Zaal Dijk geeft aan dat het 22 grd is; het lijkt wel zomer! Bij de locale wijnboer even verderop staat een bankje waar we even kunnen zitten om ons lunchpakketje te nuttigen. Het is al weer 14.45. We vervolgen de route en passeren het overijsselskanaal. Open velden en veel fluitekruid in de bermen. Het laatste stuk gaat weer door het bos en lopen we de laatste berg de Eelerberg op.
Om 17.45 zijn we op de eindbestemming. We rijden naar het centrum van Hellendoorn voor een afsluitend bierje van weer twee geweldige wandeldagen door ons mooie Nederland. Marja en Reiner gaan direct nar huis en wij nemen nog even een satetje met friet op een terras in Ommen.