Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 11
16 + 3 km

Foto,s Etappe

Hellendoorn - Holten

 

Zondag 27 mei 2012,

 

Kerk

Om circa 10.30u troffen we elkaar weer iets ten zuiden van Holten op de Beusebergerweg. De weersverwachting voor dit pinksterweekeinde is geweldig zodat we meteen de korte broek hebben aangetrokken. We gaan op weg naar het startpunt in Hellendoorn en zien onderweg de Sallandse heuvelrug boven de vlakke omgeving uit steken. Om 11.15 zitten we aan de koffie op het terras van restaurant de Tonne met appelgebak. We krijgen er zelfs nog een likeurtje met slagroom bij.
Om 11.45 gaan we dan echt onderweg. We gaan rechtsaf naar de dichtstbijzijnde kerk. Dit is echter niet de kerk waar we volgens het boekje langs zouden moeten. Dus eerst door het centrum van Hellendoorn op zoek naar het goede startpunt. We lopen dan langs het oude NH kerkje uit 1100. Marja spreekt ons nog even toe vanaf de preekstoel buiten de kerk en daarna gaan we het bos in en de Hellendoornsche Berg op (ruim 45 meter hoog) richting Nijverdal.

Na het kruisen van de spoorbaan lopen we het bos verder door en komen om 13.30u op een uitzichtpunt over de heidevelden van de Haarlerberg. We besluiten een broodje te eten en even van het uitzicht te genieten. Na enige minuten worden we verstoord door de aankomst van een elektrische bus van staatsbosbeheer "de heideslak" die vlak voor onze neus stopt met de mededeling : "sorry hoor, maar we zijn zo weer weg". We lopen een klein stukje door het bos en daarna een stuk over een heideveld waar het erg heet lopen is. Daarna gaan we het bos van het landgoed de Noetselenberg door. We moeten beter opletten want de paaltjes zijn niet zo duidelijk meer geplaatst zodat we twee keer verkeerd lopen. We missen daardoor bijna nog een mooi uitzichtpunt op de Holterberg op 58 meter boven NAP. Tenslotte via de lange "Oude Hellendoornseweg" richting Holten.

Uitzicht
Aan het bier

We maken nog een kleine omweg voor een lekker glaasje bier. Het laatste stuk is een beukenlaan en daarna via een pad door de akkers naar het station van Holten. Het dorp door en dan komen we om 18.15u weer bij de auto aan. We rijden terug naar Hellendoorn waar we om 19.00 bij restarurant de Kroon bij de oude NH kerk aankomen. We bellen met de B&B en horen dat we de sleutel moeten ophalen omdat ze wegwillen. We rijden weer terug en daarna door naar Markelo en gaan dan eten in het Wapen van Markelo op het terras. Als we weer terug zijn bij de B&B nemen we nog een kopje thee en een douche en gaan om 24.00u slapen.