Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 12_13
12 + 14 km

Foto,s Etappe

Holten - Vorden

 

Maandag 28 mei 2012,

 

Koffie met gebak

Het is erg warm en benauwd in de B&B en de bedden zijn aan de harde kant dus we slapen niet zo vast. Als we opstaan is het erg mistig. We krijgen een uitgebreid ontbijt en kunnen opnieuw weer een lunchpakketje samenstellen. Om 09.15 gaan we weer onderweg om een auto naar Vorden te rijden. Om 10.45u zijn we weer terug in de buurt van Markelo om te starten bij het begin van het landgoed Verwolde. Dit is een paar kilometer verder dan waar we gisteren gestopt zijn, zodat we vandaag de laatste twee etappes in een dag kunnen lopen. Om 11.30 komen we aan bij het landhuis Verwolde. Het lijkt nog niet open en dan ineens gaat de deur open. We nemen lekker een kop koffie met bosbessen koek met uitzicht op de vijver achter het landhuis.

We vervolgen onze weg en maken een kleine omweg om de dikste eik van Nederland te bewonderen (geplant rond 1500). Marja heeft even last van een pijnlijk spiertje onder de knie, zodat we even het tempo aanpassen. Gelukkig is het niet blijvend. We lopen door Laren (Gld) en lopen verder richting Vorden. Na het passeren van de spoorlijn Zutphen-Hengelo is het 14.00u en is het tijd voor een boterham op een bankje onder een mooie boom. Als we weer onderweg zijn passeren we bijzondere verkeersborden met geschilderde koeien.

Meikever
Brink

Na het passeren van het Twentekanaal en de Berkel gaan we het bos weer in door het landgoed Veldhorst. Aan het eind van het bos komen we langs buitenplaats Enzerinck waar een klassiek concert wordt gehouden. Langs de oprij laan staan vele rododendrons in bloei. Iets verderop komen we langs kasteel den Bramel voordat we over de Almense weg naar Vorden lopen. We lopen om 17.20u het centrum in en gaan eerst even een biertje drinken alvorens we naar het kasteel Vorden lopen voor het laatste stuk van vandaag. Bij het kasteel is het einde van deel I van het boekje en maken we nog een foto als we in de voetstappen treden van de schrijvers en bedenkers van het PieterPad. We gaan in het centrum van Vorden eten alvorens naar de andere auto en naar huis te rijden. Het weer en de omgeving was echt fantastisch. Dit is echt een heel mooi stukje Nederland.