Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 14
16 km

Foto,s Etappe

Vorden - Zelhem

 

Vrijdag 09 mei 2014,

 

Start bij Vorden deel II

Na twee jaar hebben we eindelijk weer tijd gevonden om weer een stukje van PieterPad te gaan lopen. En ondanks de storm- en regen voorspellingen zijn we naar Zelhem vertrokken om elkaar daar te ontmoetten. Het weer is grijs en het waait hard en het is het heel wat kouder dan toen we hier wee jaar geleden waren. Tijdens de traditionele koffie met appelgebak trekt de lucht ineens open en komt de zon tevoorschijn. Het is de hele dag heel wisselend en verassend weer. Soms zon en even later weer grijs.

Om circa 12.30u staan we achter het kasteel in Vorden en kunnen we aan onze etappe naar Zelhem beginnen. Dit deel van de route laat een afwisselend landschap zien. Bossen afgewisseld met landerijen. Er zijn veel tinten groen te zien in deze tijd van het jaar en de vogels kwetteren dat het een lieve lust is. Af en toe begint het te donderen als een onweersbui overtrekt en moeten de paraplu's uit de rugzak. Door de harde wind trekt het ook weer snel over. We willen onze lunch nuttigen op een bankje maar helaas net als je die nodig hebt, kom je ze niet tegen. Dan maar een geschikte boomstronk uitgezocht en gelukkig is het ook even opgeklaard. Als het weer sterk begint te waaien gaan we weer onderweg.

Schuilen voor de regen
Meestershuis

Als we langs een weiland met veel koeien lopen, begint het weer te waaien en gaan de koeien ineens aan de loop naar de rand van het veld omdat er een behoorlijke bui losbarst. We volgen hun voorbeeld en trekken de poncho's aan en steken de paraplu weer op. Na een kleine 10 minuten trekt het weer open en wordt het weer prachtig zonnig.

Rond 17.00u lopen we Zelhem binnen. We rijden weer terug naar Vorden en strijken neer in het Meestershuis, een oud schoolgebouw dat verbouwd is tot Grand Cafe. We worden hartelijk welkom geheten door de eigenaar en de "Leffe" van de tap laten we ons heerlijk smaken. Ze hebben ook een soort tapas zodat we daar maar blijven om te eten en gaan rond 21.00u weer op huis aan.