Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 16
20 - 24 km

Foto,s Etappe

Braamt - Tolkamer/Millingen

 

Zaterdag 13 juni 2015,

 

Bolderik

We hebben weer een afspraak gemaakt om een stukje van het PieterPad te wandelen. De hele week wordt er voor de ochtend regen voorspeld tot dat het de dag ervoor lijkt dat het droog blijft. Vol goede zin vertrekken we naar Tolkamer waar we rond 10.00u hebben afgesproken. Als we daar aankomen begint het toch te regenen. We ontmoetten elkaar op de Europakade en gaan een kopje koffie drinken met de traditionele appeltaart op de dijk met uitzicht op de rijn. We hebben niet in Millingen afgesproken omdat dat lastig is vanwege de rivier en we teveel moeten omrijden. We lopen de laatste 4 kiliometer naar het voetveer niet en starten de volgende keer in Millingen ten zuiden van de Rijn.

Na de koffie op weg naar Braamt. Het blijft nog wat miezerig dus ik ruil toch de korte broek weer voor de lange broek. Om 11.30u gaan we op weg. Na een kort stukje Braamt uit gaan we het bos in. Vlak daarvoor zien we nog een mooi paarsbloemetje "Bolderik" genaamd. De regen zet toch nog door zodat we toch nog de Poncho's aan doen. Het bos biedt bescherming voor de regen en is erg mooi.

Begin van de middag begint het steeds lichter te worden en kunnen de poncho's weer uit. Rond 13.30u vinden we een bankje met uitzicht op een veldje. We nemen een korte lunch pauze. Na de pauze lopen we verder door het bos. We komen een mooi wegwijzer tegen waarop staat dat we nog 214 km hebben te gaan. We gaan verder en passeren op enig moment de A12 en daarmee de grens met Duistland. Het bos in Duitsland is net zo fraai als in Nederland. Wel was er Nederlandse stront aan de knikker op de Duitse grond.

Poncho club
Wegwijzer

Later komen we aan bij Hoch Elten waar bij de kerk een bruiloft in voorbereiding is. Bij de midgetgolfbaan nemen we een verfrissing voordat we bij de kerk van het uitzicht op Nederland gaan genieten. Hoch Elten ligt op een grote bult stuwwal. Daarna aan de afdaling begonnen en nadat we de spoorbaan en een riviertje zijn overgestoken komen we weer in Nederland aan. Het is weer vlak land en open en we lopen richting de Rijn. De laatste paar kilometers lopen we over de dijk met uitzicht op het water. Helaas rijden er ook fietsers en behoorlijk wat auto's wat niet fijn loopt. Het is zonnig met een harde wind. rond 17.30u zijn we weer in Tolkamer waar ik ontdek dat ik bij het omkleden in Braamt mijn autosleutels en portemonnee in de auto van Marja en Reiner heb laten liggen; Oeps.

We gaan op zoek naar een eettentje wat niet makkelijk is. Er blijkt weinig open te zijn. Bij een veredelde snackbar cq cafe eten we een maaltijd buiten op het terras uit de wind. We informeren naar de mogelijkheden van een taxi. Dat blijkt ook niet zo makkelijk, maar gelukkig weet de cafe eigenaar een mannetje die er niet uitziet met een oud barrel die ons voor weinig geld wel naar Braamt wil brengen. Zo gezegd zo gedaan waardoor we toch weer veilig zijn thuisgekomen.