Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 18
20 km

Foto,s Etappe

Groesbeek - Gennep

 

Dinsdag 25 augustus 2015,

 

??k

Vanwege het wisselvallige weer hebben we de geplande wandeldag op maandag de 24e maar laten schieten. Voor vandaag is het weer wat beter voorspeld en vanwege vakantie- en pensioendagen gaan we nu voor het eerst op een doordeweekse dag wandelen. Rond 8.30 stappen we in de auto, maar we blijken niet de enige op de weg te zijn; even vergeten dat de rest van Nederland gewoon naar zijn werk moet. In de buurt van Amersfoort rijden we een behoorlijke file in en staan we ook regelmatig stil. Er blijken twee rijstroken afgesloten vanwege een ongeluk. Als Rob en Marianne de eerste rijbaan opzoeken komen ze weer een stuk voorruit en passeren Marja en Reinier. Voorbij Hoevelaken bij parkeerplaats Palmpol maken ze een sanitaire stop en treffen Marja en Reinier ook weer.

De rest van de reis verloopt voorspoedig en als we na even zoeken op de "Brem" een geschikte parkeerplek hebben we gevonden gaan we onderweg naar Groesbeek naar de Stationslaan. Daar zit het weer even tegen want het is markt en we moeten een omweg maken om op de parkeerplaats te komen waar het erg vol is. Om 12.00uur zitten we eindelijk aan de "Eigenwijze" koffie met appelvlaai, die toch taart bleek te zijn. Zeventje deze keer.

Tegen 12.30 uur lopen we Groesbeek uit en gaan we het bos in richting zuidwestelijk. We passeren een uitzichtpunt met zicht op een wijngaard "Klein Amerika". We ontmoetten een paar andere PieterPatters die die wijn weleens gedronken hebben . Ze wonen in Nijmegen. De rest van de route zullen we elkaar regelmatig tegenkomen. Even verderop gaan we richting het oosten en beklimmen we de Kieksberg en de St jansberg. Mooie oude bossen met holle wegen, kwelwaterbronnetjes en meertjes en af en toe verassende open stukjes met weilanden of maisvelden. Om 14.30 uur vinden we een picknicktafel met uitzicht en stoppen we voor versterking van de inwendige mens. In het bos zien we mooie paddenstoelen zoals de Dennenvoetzwam en een of ander gelig spul dat "Heksenboter" blijkt te heten. Heksenboter is een slijmzwam en behoort niet tot de planten, noch tot de dieren, schimmels of bacteriŽn. Het is een geheel aparte groep.

??
??

Als we het bos verlaten lopen we een stuk langs de steile rand van het Reichswald dat de grens met Duitsland vormt. Vervolgens gaan we weer zuidelijk over de Hondsiepsebaan tot we rond 17.00uur in Gennep aankomen. We vinden dat we wel een versnapering hebben verdiend en nemen een lekker biertje op het plein voor het stadhuis. Het is opvallend stil en rustig op het plein. Wij werden wat onrustig, want als we de buienradar raadplegen zien we een groot regenfront op ons afkomen dat over circa een uur verwacht wordt. Aangezien de auto op nog bijna 5 kilometer lopen staat, besluiten we maar weer snel te vertrekken en de pas erin te zetten. Als we de auto om circa 18.30 uur naderen begint het al wat te spetteren maar we zijn gelukkig droog aangekomen. We gaan weer terug naar Groesbeek om nogmaals Tapas te gaan eten bij het "Broertje" en onze reductiebon ten gelde te maken; we blijven tenslotte wel "Hollanders". Het smaakt ons weer goed terwijl het buiten lekker regent, genieten wij binnen van een eerlijke Paulaner, de rode huiswijn en de heerlijke Tapas gerechtjes.