Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 19
15 km

Foto,s Etappe

Gennep - Holthees

 

Maandag 1 augustus 2016,

 

Fallus zwam

Het is al weer bijna een jaar geleden dat wij een stukje PieterPad hebben gelopen en dan nu eindelijk weer op pad. Dit keer treffen we elkaar om 11.15u in Holthees op het meester Theo plein voor de lagere school. We gaan op weg naar ons startpunt en starten om circa 12.00u op de Brem even buiten Gennep. Helaas dus geen start met koffie en appelgebak deze keer. We gaan meteen het bos in van het Nationaal Park Maasduinen. In het bos zien we een mooie Falluszwam .

Rond 13.00 uur arriveren we op een maasduin met een mooi uitzicht op een aantal vennen en schotse Hooglanders. Er staat ook een bankje dus we nemen even een pauze en meteen een boterhammetje. Onderweg hadden we een bordje zien hangen dat er bij Anja en Wil in hun theetuin koffie met zelf gemaakt gebak werd geserveerd. We komen om circa 13.30 aan in Afferden en strijken neer in de theetuin en bestellen koffie met appelgebak voor Reinier en Marianne. Marja en Rob zijn afvallig en gaan voor de bosbessen kruimeltaart.

Om 14.00 zijn we weer onderweg richting het veer over de Maas. Er hangen donkere wolken in de verte. Als we net een kwartiertje langs de overkant van de maas lopen begint het wat te druppelen en na een blik op de buienradar is het duidelijk dat we een bui over ons heen gaan krijgen. En ja hoor dat gebeurt ook direct en de bui is heel heftig. We hijssen ons snel in de ponchos en schuilen onder wat bomen. Na een kwartier is het weer droog en kunnen we weer verder.

Pauze op maasduin
Meanderende Molenbeek

We lopen tussen de zogenaamde maasheggen richting Vierlingsbeek. Na Vierlingsbeek lopen we langs de molenbeek die door het mooie limburgse land meanderd. Als we het dorp Holthees binnen lopen komen we langs het witte kappeltje. Om 17.15 zijn wij weer bij de auto op het meester Theo plein en gaan we weer richting Gennep.

Het is maandag dus even zoeken naar een restaurant dat open is. We kiezen voor de Stadsherberg en kunnen nog heerlijk op het terras zitten en genieten van een heerlijk Texels Skuumkopje en een lekkere maaltijd. Op weg naar huis vlak bij Almere worden we getrakteerd op een mooie rode avondlucht.