Untitled Document

Pieterpad Wandeling

door Marja, Marianne, Reinier en Rob

Etappe 20
21km

Foto,s Etappe

Holthees - Swolgen

 

Maandag 16 oktober 2016,

 

We hadden om circa 10.30u afgesproken in Swolgen voor de kerk. Onderweg zien Rob en Marianne borden staan dat de A73 tussen Nijmegen en Venlo dit weekeinde is afgesloten en worden de snelweg afgeleid en besluiten in eerste instantie de omleidingsroute te volgen totdat ze ontdekken dat ze weer via de A50 richting Eindhoven worden gestuurd. Ze slaan af en raadplegen de navigatie om via de B-wegen naar onze bestemming te rijden. Ze lichten Marja en Reinier ook in over de omleiding. Deze omleiding kost een hoop extra tijd en we treffen elkaar uiteindelijk tegen 11.30u. We gaan snel op weg naar het startpunt in Holthees bij de lagere school.

Als we Holthees uitlopen komen we vrijwel direct langs het Pelgrims huis en nemen daar een kop koffie met gebak. Alleen Rob gaat aan het appelgebak; de overigen zijn afvallig aan deze traditie. Het appelgebak scoort een 7,5. Na een halfuurtje gaan we dan echt aan de wandel. Het weer is heel mooi en zonnig en er zijn erg veel Pieterpadders onderweg. We lopen eerst een groot stuk door het bos gebied van Landgoed Geysteren. We passeren ook een gebied met stuifzand.

Om 14.15 houden we een korte stop bij een oude watermolen 'Rosmolen'. We eten een broodje onder de grote kastanjeboom. Voor de zekerheid bellen we vast met het restaurant 'Bram' voor een reservering voor ons diner van vanavond.

Het tweede deel van de route volgen we de loop van de grote molenbeek van Wanssum naar Meerloo. Als we Meerloo uitlopen raken we de route een beetje kwijt en kloppen de rood-witjes niet meer met de route in het boekje. Na een check op internet blijkt er een routewijziging te zijn waardoor we meer westelijk en weer langs de Molenbeek lopen. We arriveren tenslotte even voor 18.00u in Tienray dat ook bekend staat als 'Klein Lourdes'. We hebben nog net even tijd om een bezoek te brengen aan de kerk en de nagemaakte Lourdesgrot. Tegen 18.30u arriveren we in Swolgen en gaan in restaurant 'Bram' aan een welverdiend en 'wild' diner na een mooie wandeldag van ongeveer 21 km.